ΥΛΙΚΆ:
1 1/2 κιλό κοτόπουλο
Λάδι
Αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
Μπαχάρι
2 πρέζες κανέλλα
1 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο γλυκό
250 γρ.μανιτάρια κονσέρβα (αν είναι φρέσκα κομμένα στα 3)
2 μεσαία κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
2 τομάτες μεσαίες φρέσκιες χοντροκομμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
Αλάτι και Πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες το αλευρώνουμε και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. Σε τηγάνι σοτάρουμε πιπεριές, κρεμμύδια, σκόρδο, μπαχάρι, δάφνη, τον τοματοπελτέ και τελος τα μανιτάρια. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 5' να εξατμιστεί το αλκοόλ (για να μην πικρίσει).Προσθέτουμε και τις φρέσκιες ντομάτες και αφήνουνε να πάρουν μια βράση. Ενώνουμε στην κατσαρόλα,αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε την κανέλλα, ρίχνουμε το ανάλογο νερό και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσει περίπου μία ώρα.
*Σερβίρετε ζεστό το φαγητό με το ίδιο κόκκινο γλυκό κρασί, παγωμένο, που βάλατε μέσα στο φαγητό!
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου