Μισό λεπτό να δω τι έχει το ψυγείο να φτιάξω γλυκό...
ΥΛΙΚΆ:
ΜΟΥΣ: 1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
Λίγο ζάχαρη άχνη αν θέλετε
Ξύσμα ενός λεμονιού η πορτοκαλιού 1 σφηνάκι κονιάκ
ΓΛΆΣΣΟ: 100 γρ. Κουβερτούρα
50 γρ. Γάλα συμπυκνωμένο
1 κ.σ. Χτυπημένη κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
ΜΟΥΣ: Χτυπάμε 7' στην πιό δυνατή σκάλα του μιξερ μας την φυτική κρέμα γάλακτος να γίνει παχιά σαν βούτυρο περίπου. Ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο, το ξύσμα, το κονιάκ και την ζάχαρη άχνη (αν θέλουμε). Χτυπάμε ακόμα 3-4'. Την βάζουμε σε ποτήρια με κουτάλι ή μαρίζ χωρίς να την πιέζουμε να μπει στο ποτήρι. Ανάμεσα βάζουμε κομμάτια μπανάνας και από πάνω μεγάλες φέτες μπανάνας.
ΓΛΆΣΣΟ: Κόβουμε την σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια ζεσταίνουμε υο γάλα, να κάψει καλά. Το ρίχνουμε πάνω απ'τημ σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Βάζουμε και την χτυπημένη μους και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε ενα στρώμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα ξυλάκι να κάνει "σχέδιο". Βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο!
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου