Αναζητήστε...

Translate

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Εύκολα Κιμαδοταρτάκια

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
50 γραμμάρια κουκουνάρι
3 κόκκους μπαχάρι
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρ. κανέλα
200 γρ. μιξ τυριών (κεφαλοτύρι,ρεγκάτο, παρμεζάνα, γκούντα) τριμμένα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, την πιπεριά να σοταριστούν για 2 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τον κιμά μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα. Τον σβήνουμε με το κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε και το
κουκουνάρι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ένα νεροπότηρο νερό. Αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τα μισά τυριά και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε την βάση: Λαδώνουμε 4 φύλλα ελαφρώς με ένα πινέλο, κόβουμε σε τετραγωνάκια να χωράνε στα φορμάκια κόβουμε για να μην εξέχουν  γύρω-γύρω. Με τρυπητή κουτάλα βάζουμε γέμιση στα ταρτάκια, χωρίς να έχουν υγρά για να μην χαλάσει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί ο πάτος τους καλά!

more recipes: thecrrrispy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου