Αναζητήστε...

Translate

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Cookies σοκολάτας


ΥΛΙΚΆ:
2 ασπραδια
140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 βανιλίνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα,συνεχίζουμε χτυπώντας το βούτυρο με την ζάχαρη, μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε την μαρέγκα και συνεχίζουμε το χτύπημα στην 1η ταχύτητα του μίξερ. Σε ένα μπολ αναμειγνίουμε αλεύρι,κακάο μπέικιν,σοκολάτα,βανίλια και ξύσμα.Το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, (δεν ξεχνάμε να μαζεύουμε το αλεύρι απ'τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μία μαρίζ). Αφήνουμε τη ζύμη 30' μέσα στο ψυγείο, να ξεκουραστεί και να σφίξει για να πλάθεται πιο εύκολα. Πλάθουμε σε όμοια σχήματα, μικρού μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για  8-10' ανάλογα τον φούρνο μας!

ΤΙΡ
*Αντί βουτύρου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίδια ποσότητα μαργαρίνης.
*Αντί 60 γρ. ζάχαρης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 40 γρ. φρουκτόζης για διαβητικούς ή για λιγότερες θερμίδες ανά μπισκότο.
*Αντί πορτοκαλιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι. Καλή επιτυχία  και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου